Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری برنا، فاطمه و محمدحسین نظری فرد دو کوهنورد گیلانی پس از اجرا و ثبت موفقیت آمیز پروژه ملی ۳۱ قله بلند ۳۱ استان ایران (ققنوس) در سال گذشته، این بار با حمایت هیات های کوهنوردی پنج استان (گیلان، قزوین،اصفهان، سمنان و کرمانشاه) شناسایی قله‌های آتشفشانی ایران را در برنامه خود قرار دادند و با شعار «کوهها، آخرین ایستگاه حفظ محیط زیست در جهان»  موفقیت ثبت پروژه ماگما را از آن خود کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروژه ماگما، طرحی است که معرفی کوهها بر اساس «جنس کوه» بوده نه ارتفاع یا مشخصات دیگر و پیشنهاد می‌کند کوهنوردانی که در  «هر بازه زمانی» موفق به انجام لیست قله‌های آتشفشانی ایران به هر تعداد که در آینده باشند شوند از سوی فدراسیون کوهنوردی مدال، تندیس و لوح تقدیری بنام  «ماگما»  دریافت کنند.

این خواهر و برادر بر اساس این پروژه تحقیقاتی که بیش از پنج ماه بطول انجامید، کمربند آتشفشانی ایران از «سلماس» در استان آذربایجان غربی تا «بزمان» در استان سیستان و بلوچستان شامل ۱۵ منطقه آتشفشانی که هر منطقه بین دو تا پنج دهانه وجود داشت را مورد بررسی قرار دادند. مناطق ناشناخته ای که راه های دسترسی به آنها تا آن زمان مشخص نبود یا کمتر صعود صورت گرفته بود.

مناطق آتشفشانی همچون «قلعه حسن علی» در راین کرمان، «شهسواران» در منطقه خاش، «عاج بالا و عاج پایین» و «مساهیم» در شهربابک کرمان، «ارنان» در یزد، «درفک» در گیلان و مناطقی در  استان زنجان و غیره (که بر طبق تعریف کوه و آتشفشان از نظر فدراسیون کوهنوردی و سازمان زمین شناسی جزو قلل آتشفشانی نبوده) و در نهایت جزو فهرست پروژه ماگما قرار نگرفتند.

فاطمه نظری فرد در گفتگو با خبرنگار  برنا در این باره اظهار داشت: در این ۱۵ منطقه آتشفشانی که مورد تحقیق قرار گرفت و بر اساس دو تعریف مهم این پروژه، قله های چهار استان (قله های تفتان و بزمان در سیستان و بلوچستان، قله دماوند در مازندران، قله سبلان در اردبیل و قله سهند در استان آذربایجان شرقی جزو مناطق کوهنوردی پروژه ماگما و از قله‌های آتشفشانی خواهند بود.

این بانوی کوهنورد گیلانی با بیان اینکه فواید  پروژه ماگما نسبت به پروژه ملی ۳۱ قله،سه پارامتر اصلی است گفت: ثابت بودن کوهها بدور از آنکه درحال حاضر در چه استانی قرار دارند و یا در آینده قرار میگیرند، کمتر بودن تعداد قله ها نسبت به لیست پروژه ۳۱ قله (ققنوس) که ممکن است باعث جذب بیشتر کوهنوردان برای انجام آن شود و دربرداشتن هزینه کمتر می‌باشد؛ همچنین در این پروژه علاوه بر بخش تبادل فرهنگی و گردشگری، با توریسم ورزشی به مناطق محروم کشور همچون استان سیستان و بلوچستان کمک بیشتری صورت میگیرد.

وی اعلام کرد: بر اساس نظر پیشکسوتان کشور و موارد ثبت شده، این ایده بصورت «منسجم و تحقیق شده» تاکنون  مطرح نشده و کوهنوردان گیلانی اولین ایده پردازان و مجریانی هستند که قله‌های آتشفشانی ایران را در قالب یک پروژه مشخص کرده اند.

خواهر و برادر گیلانی، با پیشنهاد اینکه تمام کوهنوردانی که پروژه ۳۱ قله را به پایان رسانده اند یا رو به اتمام دارند تنها با دو صعود دیگر میتوانند پروژه ماگما را در رزومه ورزشی خود داشته باشند، این پروژه را به «عظیم قیچی‌ساز» به مناسبت ورود اولین ایرانی به باشگاه هشت هزاری های جهان در سال ۹۶، تقدیم کردند.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۲۳۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معارضات پروژه بزرگ بسط شرقی حرم مطهر برطرف شد

مدیر منطقه ۷ شهرداری قم با اشاره به وجود معارضاتی در مسیر اجرای پروژه بسط شرقی حرم مطهر گفت: با تخریب فروشگاه متبرکات حرم مطهر، مسیر برای سرعت گرفتن پروژه هموار شده است.

محمد رمضانی در گفت و گو با خبرنگار ایمنا در قم اظهار کرد: یکی از پروژه‌های مهم منطقه هفت تملک باغ مزار مشاهیر بود که تقریباً تمامی ۱۳۲ مغازه تملک شده‌اند.

وی به اهمیت پروژه بسط شرقی حرم مطهر اشاره کرد و افزود: در پارکینگ شرقی حرم مطهر تملکی باقی نمانده است اما دارای معضلات بسیاری بود که به به خوبی مدیریت و معارضات مرتفع شد.

مدیر منطقه ۷ شهرداری قم با اشاره به تخریب فروشگاه متبرکات حرم مطهر برای تسهیل ایجاد پارکینگ گفت: اقدامات خوبی برای سرعت گرفتن این پروژه که سرمایه گذاری بیش از ۳ هزار میلیارد تومانی در آن انجام شده، صورت گرفته است.

رمضانی ابراز کرد: مشکل پارکینگ در هسته مرکزی شهر وجود دارد که با احداث پارکینگ بسط شرقی بخش عمده‌ای از مشکل پارکینگ اطراف حرم مرتفع می‌شود.

وی با اشاره به تلاش برای توسعه جای پارک برای موتورسیکلت گفت: ملکی به مساحت هزار متر پشت پاساژ ملت وجود دارد که با مالک صحبت کردیم تا به پارکینگ موتورسیکلت تبدیل شود.

مدیر منطقه ۷ شهرداری قم با اشاره به کمبود پارکینگ در این منطقه ابراز کرد: در خیابان دورشهر پلاکی متعلق به آموزش و پرورش با مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ متر وجود دارد که دارای کاربری پارکینگ است که امیدواریم با همکاری آموزش و پرورش بتوانیم تبدیل به پارکینگ طبقاتی کنیم.

کد خبر 750890

دیگر خبرها

  • سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد
  • تصاویر کمتر دیده شده از مصطفی زمانی و خانم بازیگر در یک فیلم سینمایی |‌ زمان اکران اعلام شد
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • یافتن عدد متفاوت در کمتر از 10 ثانیه (سرگرمی تصویری)
  • معارضات پروژه بزرگ بسط شرقی حرم مطهر برطرف شد
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • مراسم تشییع پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه برگزار شد
  • کوهنوردان گمشده در ارتفاعات داورزن نجات یافتند
  • کوهنوردان گمشده در ارتفاعات شهرستان داورزن نجات یافتند
  • نجات جان کوهنوردان گمشده در قله دماوند